Bør du tage Peter Aalbæks citat seriøst?

Normalt kan jeg godt lide citater fra iværksættere og forretningsfolk – i hvert fald så længe de er inspirerende. Aminos weekend-mail starter altid med et citat, men citatet fra denne weekend synes jeg det falder helt ved siden af – i hvert fald når man tænker på at Aminos målgruppe som er iværksættere.

Citatet lyder således:

“Lyt ikke til revisorer, advokater og banker, hvis de er så pissekloge hvorfor har de så ikke startet virksomheden selv”
Peter Aalbæk Jensen

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes det er et tåbeligt citat set ud fra en iværksætters synspunkt. Jeg får egentligt lidt ondt af Peter Aalbæk hvis det er hans ærlige mening. Hvis han har den holdning til revisorer, advokater og banker, så må han enten have mødt de forkerte rådgivere eller også er han dårlig til at tage i mod gode råd.

Citatet fra Peter Ålbæk i weekendmailen fra Amino

Citatet fra Peter Aalbæk i weekendmailen fra Amino

Jeg kender i hvert fald ingen iværksættere der har opnået succes uden at få hjælp fra enten revisor, advokat eller bank.

Som iværksætter kan du umuligt klare det hele selv. Derfor har du brug for rådgivere der kan hjælpe dig med at flytte din virksomhed fra A til B.

Det er anden gang jeg ser citatet med Amino som afsender, og det synes jeg er meget uheldigt. For Amino er jo sat i verden for at få iværksættere til at blomstre og få succes. Det tror jeg mange iværksættere får svært ved hvis de tror på dette citat. Du skal selvfølgelig heller ikke falde i den anden grøft og følge alle Ga-jol citater.

Følg i stedet nogle som er både interessante, tankevækkende og inspirerende, som f.eks. disse tre som faktisk fra Aminos egne ekspert bloggere:

Morten Vadskær i 7 dumme fejl jeg har begået som e-købmand:

“‘Selvgjort er velgjort’ er den største løgn.”

Soulaima Gourani i Netværk dog strategisk og for guds skyld professionelt!

“Har man udvekslet visitkort, og drukket en kop kaffe sammen, er det ikke ensbetydende med, at I har en relation.”

Rolf Høegh i Hvis du lader dig slå ud af et nej… 

“Hvis du lader dig slå ud af et nej, så lad være med at drive forretning!”

Citater kun fragmenter af den inspiration du kan lære fra andre mennesker.  Afslutningsvis vil jeg meget gerne høre fra dig om du lader dig inspirere af citater. Skriv en kommentar her hunder.

Comments

  1. Du har helt ret. Men en del af Peter Aalbæk’s image er netop at være en provokatør. Mon ikke også ovenstående citat var ment som en provokation.

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.