Rådgivning i helikopterperspektiv

Det seneste år har med sikkerhed været det bedste år som selvstændig nogensinde. Det er ikke fordi jeg har tjent flere penge end tidligere, jeg har tvært i mod mistet to store indtægtskilder som kommer til at gøre lidt ondt på bundlinjen når regnskabet skal gøres op. Årsagen til følelsen af succes skyldes at jeg har haft en plan at styre efter.

Skruer vi tiden 1½ år tilbage havde jeg en snak med en forretningsforbindelse. Han spurgte indtil min virksomhed og konkluderede på mine svar: Du har behov for at sætte dig op i helikopteren og kigge ned. Det gjorde vi og i løbet af årets sidste kvartal havde vi lagt en treårsplan, omkostningsplaner, slagsplaner, budgetter, marketingplaner, investeringsplaner for det kommende år.

I år har jeg styret virksomheden ud fra disse forretningsplaner. Det er langt fra alt der er lykkedes, men det har været med til at give et overblik – hvor er vi henne og hvor skal vi hen. Det har givet ro i maven, for da vi mistede de to store indtægtskilder, kunne vi, i stedet for at gå to skridt tilbage, tage et til siden, justere planerne, og gå tilbage på stien igen.

Jeg kan varmt anbefale at man som selvstændig køber sig til kontinuerlig ekstern rådgivning. Om det så skal være en bestyrelse eller en fast tilknyttet virksomhedskonsulent – er som sådan underordnet. Det gode ved at rådgivningen er kontinuerlig, er at man bliver holdt op på sine planer, og man har øger muligheden for at tilpasse sig ude fra kommende påvirkninger, som f.eks. kundetab, markedsændringer, finanskrise.

 

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.