Relaterende helt i bund

Min TT38 test viser, at jeg har Relaterende helt i bund. Og med Ansvarlig og Værdifast i top, kan det godt give nogle ridser i lakken dels i min egen selvopfattelse og og sikkert også på, hvordan jeg bliver opfattet.

Min ansvarlighed og mine værdier giver mig noget høflighed. Det er i hvert fald sådan jeg opfatter mig selv. Og i høflighed ligger der også et element i interesse for andre mennesker. Den interesse har jeg oprigtigt. Den kommer også af en af mine andre toptalenter: Udviklende, som også er et talent, der viser en interesse for andre, fordi man gerne vil se og hjælpe andre med at udvikle sig.

Derfor kan jeg i nogle henseender godt virke imødekommende og jeg kan også godt række ud til nye mennesker.

Men når jeg skal til at relatere til andre mennesker, løber jeg hurtig tør for energi. Jeg kan ikke forholde mig til særlig mange relationer på en gang. Nogle gange kan én person være rigeligt for mig. Jeg kan heller ikke forholde mig til særlig mange dybe relationer. Måske vil en dyb relation for mig, endda blot blive opfattet som en god ven af andre.

Jeg kan godt lide, når der er mennesker omkring mig, så længe jeg ikke skal forholde mig til for mange af dem. Lad mig komme med et eksempel:

Forleden var jeg i et godt selskab med cirka 10 gode bekendte, og som jeg selv vil betegne som gode relationer. Det er ikke dybe relationer, men jeg vil til hver en tid kunne tage fat i dem og få hjælp, hvis jeg har behov, og den går også den anden vej.

I starten var jeg godt med, og deltog i samtaler. Men i løbet af en lille times tid, var jeg helt drænet for energi for at deltage i samtalerne. Det var tilstrækkeligt for mig bare at lytte og følge med. Det var helt fint for mig, at aftenen sluttede på denne måde.

Sådan kan jeg også få det med relationer 1-til-1 over længere tid. Så bliver det overvældende for mig, og så trækker jeg mig.

Jeg forestiller mig, at denne adfærd kan blive opfattet både reserveret, lige glad, kold eller decideret arrogant.

Før jeg havde min TT38 test, kunne jeg ikke rigtig sætte ord på det. Det er blevet meget nemmere nu. Det er også blevet nemmere for mig at acceptere, at jeg agerer som jeg gør (det har været svært med Ansvarlig, Værdifast og Udviklende i top).

Det jeg skal øve mig på, er at gøre min forventning klar for modparten, så du ikke bliver skuffet over, at jeg ikke tænker, vi skal være bedste venner :-)

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.