Skal jeg investere i Bitcoin?

Bitcoin og andre cryptocurrencies er varme emner for tiden. Og du har måske overvejet, om du skal investere i bitcoin.

Svaret er ikke lige til, men jeg har gjort det, og lad mig fortælle dig om nogle af de overvejelser, jeg gjorde mig, inden jeg gik på Coinbase og købte Bitcoins.

Derfor investerede jeg i Bitcoins og andre cryptocurrencies

Min primære årsag er, at jeg ønsker, at min investering skal yngle. Det er nok også den primære årsag til, at du nu er ved at undersøge dette emne.

Jeg har også nogle investeringer i aktier. Og her kunne jeg jo bare have fortsat. Men jeg synes, at konceptet bag cryptocurrencies er vildt spændende.

En af de ting, jeg synes er spændende er, at markedet ikke er reguleret af banker og stater. Jeg er ikke økonomisk uddannet og har heller ikke den store viden om regulerede markeder, men jeg tænker at årsagen til de enorme kurssving, som i 2017 jo kun er gået stejlt op, netop skyldes at markedet ikke er reguleret.

Men jeg er også fuldt ud bevidst om, at et ureguleret marked kan være en risiko. Men det kan et reguleret marked også. Vi kan jo bare kigge på de finanskriser der har været inden for de sidste 20 år. Her er der også mange, som har tabt penge.

Jeg er selv fra Roskilde og tabte (heldigvis kun) en lille del af min pensionsopsparing da Roskilde Bank krakkede. Men jeg kender da nogen, der blev lokket til at låne penge for at investere dem i Roskilde Bank. Og dét var jo det regulerede markede. Ja, der har været retsager efterfølgende, men ingen er dømt endnu. Tvært i mod er ledelsen lige blevet frifundet i landsretten.

Og når vi er ved de regulerede markeder, så tror jeg, at der kommer en ny finanskrise inden for en årrække. Og sker det, så er det ikke sikkert at mine aktier vil være meget værd til den tid. Men hvad med en cryptocurrency – som lidt lever sit eget liv? Jeg ved det ikke. Måske vil det netop være en stærk valuta på det tidspunkt? Måske er det, det eneste som er noget værd? Eller også ryger den ned med et brag, sammen med alt andet :-)

Det vil tiden vise.

 

Sådan investerer du nemt i Bitcoins

Hvis du gerne vil i gang med at investere i bitcoins, så kan jeg anbefale dig at starte på Coinbase. Det var her jeg startede.

På Coinbase kan du nemt købe og sælge Bitcoins og andre cryptocurrencies.

Fordelene ved Coinbase er, at interfacet er meget intuitivt og nemt at gå til. Du kan nemt se, hvad den aktuelle kurs er, hvad udviklingen i kursen har været det seneste døgn, uge, måned eller år – samt se, hvilke gebyrer du skal betale, når du handler. Og endelig har Coinbase også en meget brugervenlig app, som giver dig et super godt overblik over din beholdning og hvor du også nemt kan handle fra.

Ulempen ved Coinbase er så netop gebyrene samt at du handler til markedspris. Du kan altså ikke sætte din beholdning til salg til en bestemt kurs. Her skal du bruge nogle lidt mere avancerede platforme, som jeg kan komme tilbage til en anden gang. Men Coinbase er altså god start, hvis du bare vil investere langsigtet og ikke sælge og købe hele tiden.

For at oprette en konto på Coinbase, skal du kunne verificere dig. Det kan du gøre ved at tage et billede af dit kørekort, pas eller anden identifikation. Har du et webcam på din computer, kan du gøre det gennem det. Ellers kan du bruge en mobiltelefon. Det er meget simpelt og nemt at komme igang.

Når du har oprettet en konto på Coinbase, kan du overføre penge her til via kreditkort. Du behøver altså ikke gå den bøvlede vej med bankoverførsler som kan tage mange dage. Kreditkort overførslen går igennem med det samme.

Vær dog OBS på, at der er nogle transaktionsgebyrer når du overfører med kreditkort. Så vil du investere mange penge (5 cifret eller derover), så kan en bankoverførsel være billigere.

Lige så snart pengene er gået ind på din konto hos Coinbase, kan du handle med ganske få klik.

 

God fornøjelse.

 

Lige en sidste ting: Inden du investerer i Bitcoin eller andre cryptocurrencies, så håber jeg, at du har sat dig lidt ind i, hvad det egentlig er.

 

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.