Status på marts 2014 udfordringer

For en måned siden jeg satte mig tre mål og delte dem på Facebook. Målene var at løbe mere end 120 km, undgå nyheder samt at skrive første kapitel af en bog.

Marts Mål

Jeg har reflekteret lidt og gjort status over resultaterne.

1: Løbe 120 km eller mere

vm-halvmarathon

Da jeg satte mig dette mål, vidste jeg at det eneste der kunne fra holde mig fra at opnå det var skader eller sygdom. Jeg havde nemlig lagt en hel klar plan for at skulle løbe to ture i hverdagene og en længere tur i weekenden – tilsammen ca. 30 km om ugen. Hver løbetur satte jeg ind i min kalender og her er de lige så hellige som en hvilken som helst anden opgave.

Planen var to kortere ture i hverdagene og en længere i weekenden, så tilsammen ville en 30 km om ugen være overkommelig.

Midt i marts var jeg dog så heldig at skaffe en billet til VM i halvmarathon fra en bekendt som ikke selv kunne løbe alligevel. Jeg havde aldrig tidligere løbet halvmarathon, men det var et mål i sig selv som jeg dog først forventede at skulle gennemføre senere på året.

Med billetten sikret lagde jeg træningen en lille smule om, for ikke at brænde sammen til det store løb, men holdte mig til planen med tre ture om ugen.

Halvmarathon var en super fed oplevelse, men som du nok kan se på billedet var jeg også godt brugt da det var overstået. Min plan var at gennemføre under to timer – min tid 1 time og 62 minutter ;-)

I alt blev det til 126 km løb i marts måned, og et gennemført halvmarathon hvilket jeg er super tilfreds med.

 

2: Ingen nyheder i en måned

ingen-nyhederMed denne prøvelse er jeg er virkelig blevet opmærksom på hvor meget nyheder fylder i hverdagen. Både i TV, radio, satire, sociale medier, under indkøb, i samtaler – allevegne.

En håndfuld gange har jeg fanget mig selv i at hope ind på en online avis for at skimme overskrifter, hvorefter jeg har lukket browseren uden at gå videre. Der har også været dage hvor jeg har hørt radio og ladet den køre henover radioavisen eller dage hvor fjernsynet har kørt som baggrundsstøj mens nyhederne har været på.

Jeg har altså ikke helt kunne undgå nyheder. Men jeg synes nu alligevel jeg har lykkes med min mission.

Jeg havde to formål med til denne prøvelse. Først og fremmest havde jeg en dårlig vane med at tjekke nyheder ofte, lidt som at tjekke ens Facebook. Den vane er jeg nu kommet af med.

Dernæst – og mindst lige så vigtigt for min mission, ville jeg forsøge at undgå den negativitet der meget ofte følger med nyheder. Og den del har været rigtig opløftende. Jeg synes at have været mere fokuseret på.

Det her vil jeg helt klart fortsætte med.

 

3: Skrive første kapitel af en bog

Jeg har ikke fået skrevet et eneste ord af den bog jeg havde planer om. BIG TIME FAIL.

Jeg har reflekteret lidt over hvad der er gået galt her og det står helt klart:

Jeg har ikke defineret mit “Hvorfor” og “Hvordan” tydeligt nok. 

Når du definere et mål er det ikke nok bare at definere hvad det går ud på. Det er mindst lige så vigtigt at definere hvorfor du vil opnå det og hvordan du vil gøre det.

At jeg har manglet dette, har bl.a. medført at jeg er kommet i tvivl om jeg overhovedet skulle skrive en bog eller om jeg skulle udgive min idé i en anden form. Og med denne tvivl har jeg udskudt planlægningen. Og uden planlægning så ved du lige så godt som jeg, at så er det tilfældighederne der kommer til at styre resultatet.

Jeg har besluttet at arkivere min idé et par måneder, og bringe den på banen igen i min kommende mastermind gruppe.

 

Mål og udfordringer for april 2014

I april har jeg et par nye mål og en 30-dages udfordring.

 • Gennemførsel af Vikingesporet i Roskilde (Halvmarathon trail ved Roskilde Fjord og Boserup Skov)
 • Skrive 10 nye artikler til dit-indbo.dk
 • Stå en time tidligere op (hverdagene kl. 5.45 – weekender/helligdage kl. 7.00).

Har du nogle mål eller udfordringer for april, så vil jeg vildt gerne høre om dem. Del dem i en kommentar herunder.

Comments

 1. Gå i seng før 22 alle dage, det bliver svært, men jeg føler mig så energisk dagen efter, jeg står (jo) tidligt op hver dag.

 2. Hej Lars!

  Super fedt gået med de mange kilometer. Hvor meget har du løbet førhen? Var det svært at få løbet så meget, eller gik det nemt, hvis du var i en fin form inden?

  Selve nyhedsdelen droppede jeg rimelig nemt, efter jeg læste 4-hour work week, hvor han rimelig godt beskriver, hvor meget lort vi egentlig får serveret fra nyhederne, og hvor overflødigt det er. Og de vigtigste nyheder får vi jo nok af vide alligevel, fordi der er så mange andre i vores omgangskreds, som holder øje med dem for os. Så der er ingen grund til at bruge din egen dyrebare tid på det. Det er allerede automatisk outsourcet.

  Angående din bog – må man så spørge, hvad den skulle handle om? :-) Blev helt nysgerrig

  Dbh,
  Sander

  • Tak Sander :-)

   Jeg har i flere år løbet ret uregelmæssigt 1-2-3 gange om ugen, og nogle perioder slet ikke. Men siden oktober har jeg lavet faste rutiner og har der igennem fået bygget en ganske fin form. I december var jeg oppe på 120, men januar blev jeg ramt af både en ankelskade og sygdom så der fik jeg stort set ikke løbet. Februar gik med at genopbygge noget af den tabte form og her kom jeg lige op på 100 km. Så med den rette planlægning var det umiddelbart en smal sag at nå målet i marts. Jeg er dog ikke klar til at øge yderligere af frygt for overbelastningsskader. Et sted mellem 100-120 er passende for mig.

   Angående bog må du meget gerne spørge, men indtil videre holder jeg emnet for mig selv ;-)

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.