Succes med netværk – del 3

Her følger tredje del af hvordan du får succes med dit netværk. Du har nu været i gang med at netværke et stykke tid og du har arbejdet på at skabe dig nogle forretningsambassadører. Du har givet til dit netværk, men der kommer ikke det samme retur.

Hvornår får jeg noget ud af mit netværk?

At opbygge forretning via netværk er ikke noget der sker over en nat. Hvor lang tid der går, afhænger meget af dig selv og din måde at agere på. Hvis du virkelig har givet alt og du synes du står i minus, så må du stille dig selv disse to spørgsmål:

  1. Har mit netværk tillid til mig?
  2. Forstår mit netværk hvad jeg vil have hjælp til?

Tillid er alt afgørende hvis nogle skal anbefale dig. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du undgår de mekanismer der nedbryder tilliden, og benytter de metoder der opbygger tilliden. I et kommende indlæg vil jeg beskrive disse mekanismer og metoder nærmere.

Hvis dit netværk har tillid til dig, så ved de højst sandsynligt ikke hvordan de skal hjælpe dig. Fortæl dit netværk hvad du vil have hjælp til, hvem vil du have kontakt til – og hvad kan du gøre for dem.

Hvis du arbejder med B2B giv dit netværk de ti øverste på din kundeemneliste og fortæl hvad er det du kan hjælpe dem med. Listen skal som minimum indeholde firma, kontaktperson/stilling, branche.

Måske kan dit netværk ikke spotte et behov hos en tredjepart. Det er måske simpelt nok hvis du er i håndværker, men hvis du er IT mand, virksomhedskonsulent, bankmand, forsikringsmand eller coach kan det være meget svært for dit netværk og sige – nu er der behov for dig. Det er din opgave at fortælle dit netværk hvad det er de skal holde øje med eller lytte efter.

 

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.