Dine undskyldninger og bekymringer begrænser din succes

Er du fuld af dårlige undskyldninger, ytrer du dig om dine bekymringer og forhindringer, så bliver din egen succes automatisk begrænset.

Lad mig komme med et par eksempler:

For et par år siden mødte jeg en ny forretningsforbindelse. Vi havde rigtig gode muligheder for at bidrage til hinandens forretning, derfor aftalte vi at mødes en dag hvor vi kunne snakke mulighederne igennem.
Men da dagen kom, måtte han aflyse fordi hans børn var syge. Fair nok, det sker jo, så vi fandt bare en ny dato. Men også her aflyste han – bilen var brudt sammen. Vi prøvede endnu en gang, som også blev aflyst. Det tredje møde skulle have været en december morgen, men han var blevet overrasket over nattens snefald og da han ikke havde vinterdæk på, turde han ikke køre ud.

Herefter lod jeg kontakten løbe ud i sandet. For hvem gider lave forretning med en som ikke engang har styr på årstiderne?

Til et netværksmøde, for en tid siden, faldt jeg i snak med en kvinde. Under hele samtalen beklagede hun sig. Først var morgenmaden for dyr. Så var det svært at drive forretning i finanskrisen. Så beklagede hun sig over problemer med hendes lejemål, så var der sygdom og hospitalsbesøg og meget andet.

Energien blev trukket mere og mere ud af mig, og for at få lidt luft drak jeg den sidste slurk kaffe og sagde: “Ja det er noget værre noget. Nu skal jeg lige have fyldt min kaffekop op”. Jeg var knap nok nået hen til kaffebordet før kvinden startede forfra med en ny person.

Det kunne have været en enlig svale – en dårlig dag. Men jeg har mødt hende nogle gange siden – og det er samme klagesang hver gang. Kigger man på hendes profession, havde hun rent faktisk mulighed for at lave noget synergi med mig. Men jeg kan simpelthen ikke henvise mine kunder og forretningsforbindelser til en som ser sort og begrænsninger alle vegne – uanset hvor dygtig hun så end var.

Hvad med dig? Udviser du den rigtige attitude når du netværker eller lader du dine undskyldninger og bekymringer begrænse af din egen succes? Skriv en kommentar nedenfor.

 

Comments

  1. Så sandt!

    Intet kan sluge energi som en pessimistisk stakkel, og det går naturligvis ud over personens egen succes, men også de personer der arbejder tæt sammen med vedkomne.

    Livet er 10% hvordan man har det og 90% hvordan man ta’r det!

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.