Har du strategien klar til årsskiftet?

Jul og nytår er som regel tidspunkt for refleksioner og hvor nye mål sættes for det kommende år.

Det kan være alt lige fra forretnings- og arbejdsmæssige mål som øget omsætning, vækst eller faglig udvikling, til personlige mål som rygestop, vægttab, øget motion.

For nogle år siden gik jeg til spinning et par gange om ugen. I januar måned var det altid umuligt at få plads på spinningholdet. Men instruktørerne beroligede altid de gamle medlemmer, at der nok skulle blive plads igen fordi alle “nytårsfortsætterne” ville falde hurtigt fra. Og ganske rigtigt. I løbet af februar måned begyndte der er komme ledige pladser igen.

Et er at lave et mål, men mange glemmer at lave en strategi for at opnå det mål.  Hvordan vil du opnå målet? Hvad gør du når du møder udfordringer på vej til målet? Det er vigtige spørgsmål du skal stille dig selv når du vil lægge en strategi for dine mål. Under vejs bliver du også klogere på dit mål. Det kan du finder ud af at du må nedjustere målet – det kan være du skal forlænge tidshorisonten.

Når jeg snakker om mål og strategier med forretningsforbindelser henviser jeg altid til denne Wulfmorgenthaler stribe. Selvom striben selvfølgelig er ment humoristisk, synes jeg er eksemplet storslået: En ærlig og realistisk målsætning.

 

Comments

  1. Jeppe Laponnel har lige lavet et super blogindlæg på Amino om hvordan man nemt mak lave en strategiplan: http://www.amino.dk/blogs/jeppelaponnel/archive/2010/12/30/er-du-klar-til-succes-i-2011-f-229-en-strategiplan-her.aspx

    Godt nytår.

    Mvh
    Lars

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.