Når drømme går i opfyldelse

I eftermiddags sad jeg i solen, med fødderne oppe og en ny opknappet pilsner.  Jeg indså, at jeg i dette øjeblik udlevede et billede jeg har visualiseret for mig et utal af gange. En drøm eller et mål som jeg har haft gennem godt og vel 7 år.

Tune, den 5. maj 2013.

Tune, den 5. maj 2013.

Situationen i sig selv er relativ beskeden, og udspiller sig nok i 50% af alle baghaver en forårs dag som denne. Men for mig var denne særlig speciel.

1. juledag 2006 sad min kone og jeg i stuen i vores lejlighed og legede med vores søn og hans nye legetøj. Der tikkede en SMS ind på min telefon – det viste sig at være en alarm fra en webserver der var knas med. På daværende tidspunkt var jeg ejer af en webhosting virksomhed og var stort set konstant på vagt, i tilfælde af noget skulle gå galt. Det gjorde der denne juledag og legen måtte afbrydes for at få løst problemerne med serveren.

Et par timer senere var problemet fundet og løst. Jeg kiggede henover skærmen og trådte tilbage ind i virkeligheden. Jeg så ind i stuen hvor min søn og kone havde leget siden jeg slap dem. Det var tydeligt at se de havde moret sig – alt det nye legetøj havde i hvert fald været i brug.

I det øjeblik besluttede jeg mig for at gøre noget ved mine arbejdstider.  I den efterfølgende tid begyndte jeg at sætte ord på hvad jeg gerne ville opnå. Jeg skrev det ikke ned, men visualiserede mig situationer. Det var dels professionelt og dels privat. Bl.a. mange af de ting  jeg visualiserede mig, var scenen fra i eftermiddags:

At sidde i baghaven, efter en arbejdsdag i haven, med en kold øl og fødderne oppe.

Det var en ret stærk oplevelse at opleve.

 

Du undre dig måske over at det har taget mig 7 år at nå her til.

Efter at have sat ord på mine drømme og mål, indså jeg, at for at kunne opfylde dem, var jeg nød til at være mere uafhængig af mit firma. I den samme periode var der flere og flere forespørgsler på traditionelle IT opgaver, som de ville virkelig kunne sætte skub i omsætningen. Derfor ansatte jeg et par mand i 2007. Men efter et lille års tid hvor kun et fåtal af de forventede opgaver kom ind og sammen med nogle uheldige investeringer (læs dårlig ledelse fra min side), havde jeg oparbejdet en kæmpe gæld og jeg var millimeter fra at knække nakken.

Med hjælp fra en økonomisk rådgiver fik jeg skåret alle omkostninger helt ind til benet. Konkurrencen inden for webhosting var voldsomt stigende, hvor specielt med de helt billige løsninger pressede os. Derfor vækstede vi kun moderat og afdragene på gælden var minimal.

Men jeg kunne ikke fantasere mig til andre løsninger end at kæmpe med næb og klør og ride stormen af.

At arbejde med sådanne vilkår, hvor vækstmuligheder er begrænset dels af egne og interne kompetencer og dels af gæld, tror jeg ikke man kan holde til i særlig lang tid. Sådan var det i hvert fald for mig.

Jeg savnede min baggrund inden for reklame og markedsføring og jeg havde gennem de senere år fået rigtig smag for online markedsføring. I slutningen af 2011 iværksatte jeg en plan om at få solgt min gamle virksomhed fra og bygge en ny virksomhed op.

Sidste år solgte min kone og jeg vores lejlighed for at få noget mere plads. Kort efter lykkedes det mig også at få solgt min gamle virksomhed, og mens vi afdrog det sidste gæld boede vi i et halvt år hos mine forældre (noget af en prøvelse for alle parter).

Vores daværende bank havde stillet os i udsigt at vi kunne få lov at låne til et hus. Men de satte bremsen i da vi blev konkrete, med begrundelsen at et ny virksomhed var risikabel. Jeg havde selvfølgelig oplyst dem om mit virksomhedssalg og min plan med min nye virksomhed fra start i processen.

I vinters lykkes det os i stedet at finde et hus til leje på boligportal.dk. Vi sprang til, flyttede til Tune og rykkede ungerne i ny skole og SFO.

Så da jeg efter en hård arbejdsdag i haven, smækkede benene op og åbnede en kold Royal (bevares) var det her jeg tænkte:

Fuck! Jeg er her nu. Det er det her billede jeg har set.

 

Comments

 1. Tak for at dele dine historie Lars.
  Jeg er glad for at høre at du nåde dit mål, og jeg ønsker dig og din familie held og lykke fremover.

  • Tak Dennis.

   Der er selvfølglig mange flere end det her. Stærkt inspirerer af Nikolaj Astrup, har jeg pt en liste med nogen og 30 ting jeg vil opnå – store som små.

 2. Anders Saugstrup says

  Hvor ER det en dejlig historie! Tillykke, Lars. Hamrende godt gået!

  • Helt enig med Anders. En super dejlig historie som bringer et smil på læben og varmer indeni. Godt gået og stærkt kæmpet af jer alle!

 3. Kenn Jensen says

  Hej Lars.

  Rigtig fed historie, og håber du og din familie når de andre mål du har visualiseret dig.

  /Kenn

 4. Jeg kan godt huske første gang det gik op for mig, at når jeg sætter mig konkrete mål så er det nemmere at finde vej og ja – nå i mål .. det virker jo så simpelt, og alligevel er det ofte svært for os at få gjort – men inspirerende at læse.

  Rent professionelt er jeg selvfølgelig ked af at se, at det måske var indenfor mig faglige område, du var ved at knække halsen (at få medarbejdere/ledelse?)

  Så når/hvis du igen kommer i den situation at du vækster og har udfordringer på personale/HR-området, så håber jeg at du tænker tanken om at tilknytte en “personaleperson” – det kunne være mig, men der er også mange andre derude der kan hjælpe med det , og det er desværre ikke så mange der ved.

  • Tak Rikke. Årsagen til det gik galt lå som sådan ikke på HR området. Den lå hos mig selv. En naiv tro på, at det folk siger de vil have, også er noget de vil købe.

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.