Succes med netværk – del 1

I dag starter min lille føljeton om hvordan man opnår succes med netværk. Den vil primært omhandle de netværk der findes i den virkelige verden. Første del handler om hvordan du kommer i gang med at netværke.

Hvornår skal jeg starte med at netværke?

Filosofien bag netværk bygger på at du skal give før du kan få. Så hvis ikke du allerede er startet med at netværke, så er det på tide at komme i gang nu. Du kan ikke vente til den dag hvor skal have fat i en ny kunde eller nye ordre.

Hvor finder jeg et godt netværk?

Uanset om du er nystartet iværksætter eller har været selvstændig i mange år, handler det om at skabe en flok ambassadører der kan anbefale dig. Hvis dine ambassadører skal anbefale dig, skal de have en interesse i at du får succes. Det vil sige du skal have den samme interesse i dem – og det er dig der skal tage første initiativ. Jeg går mere i detaljer i et senere indlæg – stay tuned.

Det er oplagt at finde mulige ambassadører steder hvor andre også har en interesse i at netværke.

  • Tag kontakt til din lokale erhvervsforening og deltag i deres næste erhvervsarrangement – deltag også selvom emnet er kedeligt, du ved aldrig hvem der kommer.
  • Du kan også melde dig ind i et professionelt forretnings netværk. Jeg selv er med i BNI (Business Network International) – og det har virket rigtig godt for mig.
  • Rigtig mange sportsklubber er ved at indbygge netværk som en del af sponsoratet. Er man foldbold interesseret ved jeg der findes rigtig gode netværk som sponsor i Brøndby, AB og FC Roskilde. Er man til håndbold er AG Håndbold et rigtig godt bud.
  • Man er vel iværksætter – så kan man vel bygge sit eget lille netværk. Hvis du har været selvstændig i længere tid, vil du sikkert have fået nogle samarbejdspartnere – der er måske nogle som anbefaler dig tit. Det er vigtigt du giver noget tilbage til dem, så giv dem et kald og spørg hvad du kan gøre for dem. Måske du kender en de skal møde. Du kan også samle de 5-10 samarbejdspartnere som anbefaler dig mest til et fælles møde, og få snak om, hvad kan I gøre for hinanden – hvordan kan I hjælpe hinanden til mere forretning?

 

Det var første del af succes med netværk. Mine referencer på sponsorater er fra min omegn. Hvis du vil give til mig og andre læsere her på bloggen, så skriv en kommentar om gode erfaringer med sponsorater i andre landsdele af Danmark.

 

Speak Your Mind

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.